GØDNING

Hvorfor skal du vælge vores gødning?

Gødningen er fremstillet på en måde som skåner vores omgivelser på den bedste måde. Du vil se resultat meget hurtigt og du vil have sunde og stærke planter. Vi bidrager negativt i CO2 regnskabet ved fremstillingen af Bugfarm gødningen.

Gødningen fra melbillelarven er helt lugtfri, og derfor nem at håndtere og særdeles anvendelig både ude og inde.

Indholdet af mikrostoffer gør det muligt også at give nyplantede stiklinger og frøplanter gødning med det samme, allerede når der sås og stikkes.

Gødning til alle dine planter

Ikke nok med at melbillelarverne er en god næring til dig selv, deres afføring er også den perfekte næring til dine planter. Med en NPK-værdi på 2.5-1.5-2 er gødningen godt balanceret, og kan anbefales til alle dine planter. Da gødningen er fuldstændig organisk, bliver næringsstofferne desuden frigivet langsomt og fuldstændig naturligt. Da det frigives langsomt, holder det i lang tid, og du behøver derfor ikke at bruge lige så meget gødning.
Gødningen er ikke opvarmet. Derfor er indholdet af de naturlige mikronæringsstoffer og mikroorganismer bevaret. Det er disse mikrostoffer, der sætter ekstra vækst i planterne og gør det muligt at anvende gødningen allerede ved såning.

Kan styrke plantens vækst og

immunforsvar

Forskning indikerer, at de kitinholdige
insektrester, der er naturligt forekommende i gødningen, har en positiv effekt på planternes vækst, såvel som på deres immunforsvar. Studier viser, at tilføjelsen af kitin kan føre til øget plantevækst, samt et øget forsvar mod skadedyr, svampe og skadelige sygdomme. Læs undersøgelserne herunder:

Øget plantevækst og øget immunforsvar
Forsvar imod svampe

Brugvejledning

Potteplanter

Ved allerede etablerede planter spredes gødningen over jorden, hvorefter der vandes. Gødning gentages hver 4. uge – eller efter behov.
Der tilføjes 1 tsk. gødning pr. liter jord. Det drysses ud over jordoverfladen, hvorefter der vandes.
Er laget af gødning strøet lidt for tykt før vanding, kan der dannes lidt mug. Det er ganske naturligt, og muggen vendes blot ned i jordoverfladen, f.eks. med en gaffel. Lidt mug er blot tegn på, at der er mikroliv i gødningen.

Udendørs brug

Ved allerede etablerede planter spredes gødningen over jorden, hvorefter der vandes. Gødning gentages hver 4. uge – eller efter behov.
Ved såning og beplantning fordeles 50-100 g  (1,5 til 3 dl) gødning pr. m2, hvorefter jorden rives igennem, så gødningen har mulighed for at trække ca. 10 cm ned. Gødes igen efter 4 til 6 måneder (se nedenfor)
Ved allerede etablerede planter spredes 25-50 g (3/4 til 1,5 dl) gødning pr. m2 jævnt over jorden, tæt ved plantens bund. Dette kan gentages hver 4. uge, eller efter behov.